Thursday, November 6, 2014 | By: my TiMe-eRa Sa

Pengalaman Pertamaku....

Salam sumer buat pembaca skalian...huhuhuhu...
Hari ni tetiba rasa mcm stress bila ngaadap kerja2 yg mlambak..
dan telah menyiapkan hampir keseluruhan dlm masa 1 hari ni...
jd tibalah masanya tok aq meluangkan sdikit masa utk berblogging...
sajer nak update blog...
dalam masa yg sama dpt la kongsi sket pgalaman hidup bersama pembaca sumer....


Jadi dah bersedia xnak tahu pasal bnda yg aq nak kongsikan nie...
hehehehe...aq ni nak cter pasal pengalaman aq mengandung jer sampailah aq dapat melahirkan seorang cahaya mata yang tidak ternilai... Amanah dr ALLAH...

Jeng..jeng..jeng.....



ni lah antara pic aq masa mengandung tu....kiut miut kan...
hehehhe.. masa mula tau mengandung tu aq ni berat baru 54kg...
sampai last ngandung tu berat aq cecah 71kg...
fuhhhh........




ni pict sebelum aq dibawa berjalan oleh insan yg paling aq syg....iaitu SUAMI KU tercinta...
ehehhehe rindu sama beliau...

masa aq start 6bulan jer mengandung, aq dah start getar lutut nak beli brg2 bby..
excited la katakan..hehhehehee...

tarikh jangkaan aq bersalin patotnya pada 26/march/2014 (rabu)...
tp bila dah mula lewat tu aq pon jd xtentu arah...
pakat2 la aq n adeq bradeq yg lain gi manjat bukit@gunung...
konon2 smoga dapat cepat la aq bersalin awal...
jadi pada 29/march/2014 (sabtu)...
kompom aq jd join gi manjat..













bukan main lg aq manjat..tp yg penting Alhamdulillah sampai jugak ke destinasi...
tgok pict aq ni bukan main bergaya lgik aq...
padahal perot tu dah over due..
hikhikhik...


ni lah gambar yang aq teringin sgt nak tgok tu dr atas bukit tu...
air dia betol2 warna biru...
cantik sgt ciptaan ALLAH...
tp bila snap pict xnmpak sgt birunya sebb pencahayaan yg xbrapa nak cantik...
hp pon xbrapa nak hebat..
huhuhuhuhu....


esoknya....masih aq xrasa lgik tanda2 nak bersalin tu...
jadi mak aq pon ckp la minum air "ZAFARAN"....



dalam aq minum2 tu sambil melompat/jalan2 depan tv...
tiba2 pushhhh....kuar lah melimpah air dr dalam kain aq...
aq pon menjerit la kat mak aq...
makkkk air apa ni makkkk...cuak jugak time tu...
mak aq kata tu air tuban...gi tukar bju cpat mak aq kata..
dengan segera lah aq siap2 tok ke HOSPITAL tros....

[05.30 pm] aq,mak & k.long sampai kat HSA JB...
Alhamdulillah waktu tu sumer DR pompuan yg ada dalam bilik saringan tu...




hmm...masa xmengizinkan..jd aq akan sambung di lain waktu...




2 Pot Pet :

Dato Danial said...

Ni bukit kat mana? Lawa dol view dia

my TiMe-eRa Sa said...

ni tasik biru kat bandar seri alam, masai johor.